Довършителните работи са част от професионалните услуги, които строителна компания „СТ-СТРОЙ“ ЕООД предлага на вниманието на своите клиенти и партньори.

Обща информация

Довършителните работи не са определящи за здравината и устойчивостта на сградата, но от своя страна те създават у клента усещането за качствено построената сграда и определят нейната визия било в интериорен или екстериорен план. Именно поради тази причина за нас, като строители е излючително важно чрез своето старание да удовлетворяваме вкусът и съвремнните изисквания за качество на нашите клиенти. Този наш стремеж към усъвършенстване и постоянно въвеждане на иновации ни отреди едно нарастващо присъствие на пазара. Клентите ни разчитат на нас за качествено изпълнение на довършителни дейности, като полагане на циментови замазки, варови и гипсови мазилки, шпакловка, боядисване с фасаген или латекс, монтаж на фаянсови, теракотни или гранитогресни плочи, изграждане на водопроводна и канализационна система, електрическа и домофонна система, система за видеонаблюдение и пожароизвестяване, монтаж на тротоарни плочи и бордюри, различни видове облицовки и настилки от гнайс. Довършителните дейностти са безброй но по-долу ще обърнем внимание единсвено на онези, които остават видими за страничният наблюдател и тези, които определят облика на сградата отвътре и отвън.

Изображения от довършителни работи

Топлизолационна система

Топлизолационната система има функцията да осигурява на сградата съществуване в един по-малък топлинен диапазон, като това осен, че удължава живота на конструкцията и ограничава влиянието на атмосферните условия, подобрява неимоверно жилищният климат и комфорта за живеене на потребителя. Също така не на последно място се изплаща като инвестиция с ниските сметки, за каквато и да е потребена енергия за отопление. Строителна компания „СТ-СТРОЙ“ ЕООД е една от първите фирми, които са изпълнили цялостна фасадна топлизолациоона система на сграда на територията на Община Кърджали, като това се случи именно през далечната 2003 г. До този момент тази топлизолационна система не е дала никакъв признак на остаряване и дефекти и служи безуречно на обитателите на сградата, което ни прави горди с резултатите, които постигаме в цялостната си работа. Уважаеми наши бъдещи клиенти или клиенти на наши колеги, тук е мястото да споменем, че вие трябва да обърнете много голямо внимание на топлоизолацията на пода, тавана и на сградата независимо дали покрива е скатен или плосък, на всички еркери и тераси излизащи от контурите на стените и страници на прозорците. Тези части, които ви изброихме могат при пропуски или лошо изпълнение да ви създадат редица нерпиятности, след което да се окаже че инвестицията не си струва или услугата е извършена наполовина. Съветът ни е, когато започвате такъв ремонт да се обърнете към подходяща и доказала се строителна фирма, която ще носи отговорност за действията си и качеството на използваните материали.

Изображения от довършителни работи

Мазилка

Мазилката може да бъде варова или гипсова, като последната има опция да се изпълнява и с машина, което естествено не я прави по-качествена (всичко е въпрос на добра ръка и воля на мазача) и заедно с шпакловката определят вътрешната красота на сградата и стаите в самата нея. Те служат за изравняване на неравностите от зидарията (освен, ако не е фугирана видима зидария) и изглаждане на видимата повърхност до получаване на желаният вид подходящ за боядисване. Ние знаем и оценяме всички тези факти и се стараем изкючително много при изпълнението им, тъй като клиентите ни разчитат именно на тази перфектна работа и визия.

Боядисване

Това е финалната стъпка към окончателния вид на стените, таваните и фасадите. Боядисването не е просто размахване на бояджийските изнструменти и полагане на бояджийският разтвор, а представлява дейност съставена от няколко оперции, като грундиране с латексов или дълбочинен грунд, изкърпване и премахване на остатъчните неравности от шпакловката чрез шлайфане или запълване и едва след тези операции, които представляват 2/3 от технологичното време, пристъпваме към същинското боядисване. Именно подготвитителните операции показват отношението на работника към самият процес и в следствие на тези усилия се получават и най-добрите финални резултати. Строителна компания „СТ-СТРОЙ“ ЕООД изпълнява всички видове бояджийски услуги на сгради и съоръжения, като за боядисването на големи площи и индустриални сгради използваме машини за безвъздушно боядисване позволяващи ни да предоставим на клиентите ни една също толкова качествена но по-евтина услуга.

Други услуги