Страницата съдържа подробности свързани с ремонтните дейности предлагани от „СТ-СТРОЙ“ ЕООД град Кърджали.

Обща информация

Фирма „СТ-СТРОЙ“ ЕООД разполага с дългогодишен опит и широки професионални познания и практически опит в строителството на сгради и съоръжения, както и сферата на ремонтните дейности, които неминуемо се налагат с течение на времето и в следствие на амортизации и атмосферни влияния. В следващите редове ще ви запознаем с най-важните и често срещани довършителни дейности и ремонти, както и основните части на една сграда, които заслужават специално отношение щом става дума за дългогодишна експлоатация. Споделяйки опита си в областа на строителството и ремонтите се надяваме да ви бъдем полезни при избор на материали и изпълнител.

Покрив и покривни покривки

Покрива е завършващата част на сградата. Неговата основна функция е да защитава постройката от атмосферното влияние, но също така той представлява и изключително важен елемент от архитектурното ѝ оформление и външен облик. Именно поради тази причина е необходимо един покрив да бъде изключително внимателно съобразен с характера на сградата и изпълнен по най-качественият начин, което ще гарантира една перфекта визия и безпроблемна работа на покритието, а оттам и на сградата или съоръжението за възможно по-дълъг период от време.

Изображения

Покривка от керемиди

Покривката от керемиди е изключително трайна, плътна, водонепропусклива, пожароустойива, издържа на вятър и град, които са характерни за географската ширина на страната. Този вид покривна покривка има много дълъг живот и позволява лесна подмяна на повредени части от нея, което я прави най-популярна. Заедно с архитектурната съвместимост с характера на сградите, покривката от керемиди се оказва с най-голямо приложение. Строителна компания „СТ-СТРОЙ“ ЕООД се отличава с безкомпромисно качество при подмяна и ремонт на дървени покривни конструкции и монтаж на цялостно решение на покривните системи „BRAMAC”, като в подкрепа на това най-големият производител в България на цялостни покривни системи „BRAMAC” ни отличи с трето място на националното съревнование на покривачите в България за 2012 година.

Покривка от битумни керемиди

Покривката с битумни кремеиди е решение, което намира все по-широко приложение в съвременното строителство. Основно предимство на покритието е минималното му тегло в сравнение с покривката от керемиди, което от своя страна изисква много по-слаба и съответно по-икономична покривна конструкция. Тази покривка се монтира при минимален покривен наклон от около 19º или 35%, и според придобития ни опит е препоръчително да се изпълнява в райони или открити местности със силен и постоянен вятър. Ако все пак решите да изпълните вашият покрив с този вид покритие то трябва да имате предвид, че са необходими още няколко операции, с помощта на които да гарантирате дълготрайност и здравина на покривката. Такива операции са газопламъчната вулканизация или битумното залепване на покривните шиндли. Тези операции не се споменават от призводителите и не са описани в никоя литература, но практиката ни показва, че това е недостатък на внасяните битумни керемиди в България. Операциите, които споменахме са изключително необходими, за да се изпълни покривката качествено със съответните гаранции от страна на изпълнителя! С това ни мнение ние не желаем да засегнем вносителите или търговците в България, които са водени от достъпността на упоменатата покривна обшивка, но по наше наблюдение в други индустриално развити страни съответните покрития са съобразенис тези недостатъци, като в най-новите им разработки те са отстранени или значително подобрени. Надяваме се тази информация да ви бъде полезна при избора ви плавилното покривно покритие.

Покривка от LT ламарина

Покривната покривка от LT ламарина е характерна за неотоплявани промишлени или индустриални постройки. Нейният профил осигурява устойчивост и издръжливост на натоварвания от голямото тегло на снега, като от своя страна поцинкованото покритие я прави устойчива на агресивни атмосферни условия. Дебелината на ламарината и покритието ѝ определят нейният живот, а правилната подредба на листовете спрямо определената за съотвентният регион посока на вятъра, гарантира нейното коректно монтиране. Специалистите от строителна компания „СТ-СТРОЙ“ ЕООД следят новостите свързани с всеки вид покривно покритие, което от своя страна спомага за доусъвършенстването на всяка предлагана услуга.

Рулонна битумна покривна покривка

Голяма част от покривните покривки на плоски покриви при високото строителство извършено в България през периода след 1970г., е направено именно с битумни рулонни хидроизолации. Тези хидроизолации са доказали своите качества във времето, като се има предид че техният най-голям гаранционен срок представен от производителитя е за двупластови системи от порядъка на 12-15 години. Фактите сочат, че безпроблемната употреба, на някои от този вид покриви се движи в рамките на 35- 40 години.

Битумните рулонни хидроизолации са характерни за плоски покриви с налкон до 0º т.е. според производителя тя е подходяща за покриви без наклон, което по наше мнение е неразумно да се изпълнява, като се всемат под внмание процесите на разрушаване, които се формират при многократните цикли на замръзване на водата през зимните месеци. Тези хидроизолации се нуждаят от минимален налкон който единствено трябва да подсигури отичане на водата към покривните воронки или улуци.

Квалифицираните специалисти от строителна компания „СТ-СТРОЙ“ ЕООД обръщат внимание на всеки малък детайл, който би могъл да навреди на устойчивата употреба на тези хидроизолации и предлагат на клиентите цялостна подмяна на покривна битумна хидроизолация в едно с почистване и извозване на филца покрил старата хидроизолация, също така и подмяна на ламарините и металните части около комините и бордовете, както и подмяна на улуците. Извършените професионални услуги гарантираме с договор за отсраняване на всчики възникнали дефекти до времето предписано от произвидителя, като се има предвид, че до такива повторни намеси до този момент не се е стигало.

Студена мазана хидроизолация

В съвременното строителство все по-голям дял от покривните хидроизолации намира студено мазаната хидроизолация на водна основа. Строителна компания „СТ-СТРОЙ“ ЕООД има дългогодишен опит в изпълнението на мазани хидроизолации, а специалистите ни изразяват голямо задоволство и добро впечатление от работата си с тези материали. Този вид покритие е безфугово, допринасящо за постигане на гладка повърхност, което е съществено предимство пред рулонните хидроизолации. Мазаната хидроизолация е удобна за употреба при обновяването на LT покривни покривки, като спестява редица средства при демонтажа, закупуването на нови листове LT ламарина и труда по разкриването и монтажа на ремонтираният покрив. Гъвкавостта, устойчивостта и съвместимостта на този материал с бетона, дървото (дървени обшивки) и метала го прави приложим в редица различни среди, като прави изолирането и ремонта на покриви, резервоари, тераси, фундаменти и басейни възможно най-лесно.

В тези редове разяснихме обстойно, някои от най-използваните покривни покрития и се надяваме да сме ви били полезни при избора им. Все пак ние знаем, че този избор се свежда до финансова тежест, но наше мение е, че покрива е една от основните и важни части, които осигуряват защита на цялата сграда и конструкция. В този ред на мисли стигаме до извода, че при избора на материал и изпълнител не трябва да се прави компромис. В случая финансовата тежест се пренебрегва, като се има предвид дългият живот на един качествен покрив.

Разгледайте подробно фирмените референции

Страницата съдържа мнения на наши клиенти.